Borg vs McEnroe in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - De film Borg vs McEnroe draait vanaf donderdag 12 oktober in Filmhuis Alkmaar. Het verhaal van twee legendes die de tenniswereld voor altijd hebben veranderd. Volg één van 's werelds grootste iconen Björn Borg en zijn grootste rivaal, de jonge en getalenteerde John McEnroe, en hun legendarische duel tijdens het Wimbledon toernooi van 1980.
De zomer is in zicht in 1980 wanneer het tennisduel van het jaar op de agenda staat. Op het heilige gras in Londen treft de Zweed Björn Borg, nummer één op de wereldranglijst, het Amerikaanse talent John McEnroe. De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Iemand die zijn hand er niet voor om draait om het publiek of de empire uit te schelden. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale; voor geen van beiden is verliezen een optie.
Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment eindelijk daar is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Prijsvraag

Wie won uiteindelijk de mannen-tennisfinale van Wimbledon 1980? Wie het juiste antwoord als eerste via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl