The Square in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - The Square draait vanaf donderdag 9 november in Filmhuis Alkmaar The Square. Een provocerende satire op de kunstwereld waarin de grenzen van politieke correctheid, artistieke uiting en de vrijheid van meningsuiting met veel humor worden onderzocht.
De manager van een modern museum is verantwoordelijk voor een tentoonstellingsruimte die een nieuwe installatie herbergt. Omdat de bezoekersaantallen van het museum tegenvallen, huurt hij een pr-firma in om reclame te maken, maar de publiciteitscampagne loopt uit de hand. Christian is curator van een museum voor moderne kunst. Hij is gescheiden, maar een goede vader van twee kinderen, hij rijdt een elektrische auto en ondersteunt goede doelen. Zijn nieuwste expositie is ‘The Square’, een installatie die bezoekers uitnodigt om een altruïstische daad te verrichten, daarmee doet hij een beroep op ieders verantwoordelijkheid in het leven. Maar soms is het niet gemakkelijk om naar je eigen idealen te leven.
In de tussentijd heeft het reclamebureau van het museum een ongewone campagne voor The Square uitgebracht. Het resultaat is overdonderend en brengen zowel het museum als Christian in een existentiële crisis. De film won op het filmfestival van Cannes een Gouden Palm, de meest prestigieuze filmprijs ter wereld.
Prijsvraag: wat is de titel van de film uit 2014 van regisseur Ruben Ostlund? Wie het juiste antwoord als eerst via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl