'Happy End' in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - 'Happy End' is nu te zien in Filmhuis Alkmaar. De nieuwe film van Michael Haneke (Amour) 'Happy End' met Isabellle Huppert en Jean-Louis Trintignant is een film over perspectief.
In Calais woont de familie Laurent dichtbij de vluchtelingenkampen, maar niemand heeft daar echt oog voor. Het gezin heeft haar eigen problemen, grote interne spanningen zetten alles op scherp. Consequenties kunnen niet uitblijven. Anne Laurent staat aan het hoofd van een groot bouwbedrijf, dat ze overneemt van haar dementerende vader. De rijke familie woont in een groot landhuis in Calais, waar de Europese vluchtelingencrisis sterk voelbaar en zichtbaar is. Aan het hoofd van de familie staat de oude Georges, die graag zijn leven zou willen beeindigen. Anne heeft een slechte relatie met haar zoon Pierre, die enorm begaan is met de vluchtelingen. Thomas, de broer van Anne , leidt een ontrouw dubbelleven. Zijn gedesillusioneerde tienerdochter Eve wordt verplicht om bij haar vader en stiefmoeder in te trekken na de overdosis van haar biologische moeder. Happy End was eerder dit jaar te zien op het filmfestival van Cannes.
Prijsvraag: In welke twee succesvolle filmhuisfilms uit 2016 speelde Isablle Huppert nog meer een rol? Wie het juiste antwoord als eerste doorgeeft via prijsvraag@fhalkmaar.nl wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl