Beyond Sleep in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - De boekverfilming Beyond Sleep is momenteel te zien in Filmhuis Alkmaar aan het Verdronkenoord 12 in Alkmaar. Deze film opende woensdag 27 januari de 45e editie van International Film Festival Rotterdam en is gebaseerd op de bestseller ‘Nooit meer slapen’ van Willem Frederik Hermans. Beyond Sleep is geregisseerd door Boudewijn Koole en Reinout Scholten van Aschat neemt in de film de hoofdrol van Alfred Issendorf voor zijn rekening.
Beyond Sleep gaat over de overlevingstocht van de jonge geoloog Alfred Issendorf die in het moerassige noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten. De ambitieuze Alfred hoopt dat zijn naam door deze reis aan een belangrijk wetenschappelijk bewijs zal worden verbonden. Op deze manier probeert hij het werk van zijn vader voort te zetten, die tijdens zijn eigen onderzoeksproject om het leven is gekomen.

Filmvraag

Hoe luidt de titel van de door Boudewijn Koole geregisseerde jeugdfilm over een jongen en een vogel die in 2012 uitkwam? Wie het juiste antwoord als eerste via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.