Provincie steunt Gasfabriek

Nieuws

ALKMAAR - Provincie Noord-Holland sponsort de tijdelijke programmering van de Gasfabriek in Alkmaar. In het leegstaande gebouw aan de Helderseweg wordt het dankzij 10.000 euro sponsoring van de Provincie mogelijk om pop-up activiteiten te organiseren en het pand nieuw leven in te blazen.
Stichting Behoud GAS!Fabriek organiseert van vrijdag 9 tot zondag 11 september in de voormalige gasfabriek een markt met lokale producten met een verhaal. Bezoekers kunnen ook genieten van muziek, kunst en streekgerechten. De opbrengst van het event komt het behoud van de voormalige gasfabriek ten goede.
De jury, bestaande uit Jef Mühren (directeur Mooi Noord-Holland), Karin Geelink (cultuurmakelaar Regio Alkmaar) en Nico Adrichem (adviseur Raad van Bestuur GGZ-NHN), beoordeelde zeventien ingezonden ideeën op kwaliteit en creativiteit. Verder keek de jury hoe de activiteit aandacht genereert voor het leegstaande monument, hoe cultuurhistorisch waardevol de herbestemmingslocatie is en of het idee realiseerbaar is.
In Noord-Holland staan vele monumenten leeg of dreigen leeg te komen staan. De provincie zet zich met het programma Herbestemming NH al jaren in om voor deze panden nieuwe bestemmingen te vinden. Via deze prijsvraag voor creatieve pop-up activiteiten wil de provincie Noord-Holland de herbestemmingslocaties verder op weg helpen. Meer informatie op www.herbestemmingnh.nl.