Alkmaarse architect wint met `Mooiste gebouw van Heiloo`

Nieuws

HEILOO - De Alkmaarse architect Lody Trap wint de AIA Architectuurprijs 2016 van de jury voor het ‘Mooiste gebouw van Heiloo’ met zijn ontwerp van het Petrus Canisius College. De villa van het bureau AAArchitecten uit Den Haag, gelegen aan Het Spanring 2 krijgt de publieksprijs.
In het kader van de Dag van de Architectuur is zaterdag 25 juni in de Cultuurkoepel Heiloo de AIA Architectuurprijs 2016 uitgereikt voor het mooiste gebouw van Heiloo. De prijsvraag was georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar (AIA).
Het publiek koos uit vierentwintig genomineerde, moderne bouwwerken. Een professionele jury deed hetzelfde. De prijzen werden uitgereikt door de Heiloose wethouder Rob Opdam. De winnaar van de publieksprijs werd een woning aan De Spanring nr. 2, een ontwerp van AAArchitecten uit Den Haag. Architect Trap van Lody Trap Architecten uit Alkmaar won de juryprijs met zijn ontwerp voor een schoolgebouw van het Petrus Canisius College, gelegen aan De Dors 2 in Heiloo.
De 24 genomineerde gebouwen zijn verzameld in een boekje dat voor € 3,50 verkrijgbaar is in de Cultuurkoepel, aan de balie van het gemeentehuis Heiloo, in de plaatselijke boekhandels van Heiloo en bij Kunstuitleen Alkmaar.