Suburra in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - Momenteel draait de film Suburra in Filmhuis Alkmaar. Een Italiaanse thriller over een Rome verscheurd door maffia en corruptie. Met in de hoofdrol Pierfrancesco Favino (bekend van onder andere Angels & Demons en World War Z).
In Ostia, een deelgemeente van Rome aan de kust, zijn er plannen om 'het Las Vegas van Italië' te doen verrijzen. In een kluwen van corrupte belangen zijn verschillende partijen betrokken: de staat, van hoge ambtenaren tot parlementariërs en zelfs ministers, het Vaticaan, en natuurlijk de alomtegenwoordige maffia - en wel verschillende families. Allen cirkelen ze als aasgieren boven het megalomane vastgoedproject om een zo groot mogelijk stuk van de taart voor zich te claimen. Maar een brutale confrontatie tussen de verschillende geïnteresseerden is onvermijdelijk. In een periode van acht dodelijke novemberdagen stort het kaartenhuis in elkaar, met enkele genadeloze afrekeningen tot gevolg. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Carlo Bonini en Giancarlo De Cataldo, geïnspireerd op ware gebeurtenissen.

Filmvraag

Welke crime-serie uit 2014 is ook geregisseerd door Stefano Sollima? Wie het juiste antwoord als eerste via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.