La Danseuse in Filmhuis Alkmaar

Nieuws

ALKMAAR - Het tweede Europese Filmfestival Noord-Holland Noord vindt van donderdag 6 tot en met zondag 9 oktober plaats. Met elf filmhuisfilms, waaronder maar liefst vijf voorpremières, uit diverse Europese landen krijgt het publiek een inkijk in de veelzijdige Europese filmwereld.
De Nederlandse première La Danseuse geeft donderdag 6 oktober in Filmhuis Alkmaar het startsein voor de tweede editie van het Europees Filmfestival.
Ondanks haar minder glamoureuze afkomst als Amerikaanse boerendochter lijkt Loïe Fuller (Soko) voorbestemd te zijn om pionier van de moderne dans te worden. Ze wordt het symbool van een generatie, een sensatie die de Lichtstad voorstelling na voorstelling in lichterlaaie zet. Kunstenaars en aristocraten aanbidden haar. Fuller schuwt geen enkel risico om haar kunst tot het uiterste te drijven, ondanks de zware tol die dat perfectionisme eist van haar lichaam en gezondheid. Uiteindelijk dreigt de haat-liefdeverhouding met haar ambitieuze protégée Isadora Duncan (Lily-Rose Depp) de ondergang in te zetten van dit icoon van de vroege 20e eeuw. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Prijsvraag

Hoe oud is Loïe Fuller geworden? Wie het juiste antwoord als eerste via prijsvraag@fhalkmaar.nl doorgeeft, wint twee vrijkaartjes. Meer informatie op www.filmhuisalkmaar.nl.