(Foto: aangeleverd)

Gezocht: verhalen over de Alkmaarse Lindenlaan

ALKMAAR - Wie weet nog iets te vertellen over het gebied rondom de Alkmaarse Lindenlaan in de tijd van de Tweede Wereldoorlog? Hoe zag de Lindenlaan eruit, wie woonde daar en welke invloed had de oorlog op deze buurt? Wat gebeurde er om de hoek?

Stories rondom en tijdens Tweede Wereldoorlog

Artiance maakt voor Theater Na de Dam een voorstelling gebaseerd op verhalen over de Tweede Wereldoorlog. De regie is in handen van Dorien Haan en Joke Houtkooper. De voorstelling zal spelen op bijzondere plekken in en rondom de Lindenlaan. Het project is onderdeel van Theater na de Dam, een landelijk theaterproject in het kader van de Nationale Dodenherdenking, waarbij door heel het land na de herdenking theatervoorstellingen spelen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog. www.theaternadedam.nl

Verhalen uit eerste of tweede hand

Jongeren van Artiance Centrum voor de Kunsten zijn op zoek naar verhalen uit eerste of tweede hand. De jonge acteurs worden uitgedaagd om zich te verhouden tot de lokale geschiedenis van de Lindenlaan van Alkmaar. Onderdeel van de research zijn gesprekken tussen jongeren en ouderen, die als ooggetuigen kunnen vertellen over hoe het was om jong te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervoor wordt gezocht naar (kinderen van) ouderen die hun herinneringen willen delen met de nieuwe generatie.

De vertelbijeenkomst is zaterdag 6 april van 13.00 uur tot 14.00 uur in de Sociëteit, Varnebroek 31 te Alkmaar. Aanmelden is mogelijk bij Ria de Ridder via R.deridder@artiance.nl of 06-23188948.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten