Zorg de baas.
Zorg de baas. ((Foto: aangeleverd))

Mantelzorgers Zorg de Baas

ALKMAAR – In de cursus Zorg de Baas draait het om de mantelzorger. In alle hectiek van het dagelijks leven, de zorg, het werk, vergeten zij soms naar zichzelf te kijken. Of voor zichzelf te zorgen. Zorg de Baas is een succesvolle cursus, die mantelzorgers leert hoe zij zélf (weer) controle krijgen over hun zorgsituatie. Het Mantelzorgcentrum start woensdag 3 april met een nieuwe serie van vier gratis bijeenkomsten. Mantelzorgers melden zich aan via info@mantelzorgcentrum.nl

Zorg de Baas bestaat uit vier delen. Tijdens de cursus leren mantelzorgers hun eigen kracht te gebruiken. Mantelzorgers versterken hun rol en positie, waardoor er een evenwichtige balans ontstaat in het zorgen voor hun naaste en het zorgen voor zichzelf. Met natuurlijk hulp van onder andere het Mantelzorgcentrum binnen handbereik. Thema's die tijdens de cursus naar voren komen zijn: de positie van de mantelzorger, eigen kwaliteiten, grenzen aangeven, draagkracht en draaglast.

Aanmelden

De eerste bijeenkomst is op woensdag 3 april van 19.00 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Overdie, Van Maerlantstraat 8-10 in Alkmaar. De volgende bijeenkomsten zijn op woensdagen 17 april, 8 en 22 mei. De bijeenkomsten zijn gratis voor mantelzorgers uit de regio Alkmaar dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl

Meer informatie

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, 072 – 562 76 18 of een mail sturen naar: info@mantelzorgcentrum.nl Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten