Blijft alle informatie achter slot en grendel?
Blijft alle informatie achter slot en grendel? ((Foto: aangeleverd))

Debat over gemeentepolitiek en ambitieuze ziekenhuisplannen

ALKMAAR - Redacteur Liset Hamming van 'Follow The Money' (FTM) gaat woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in gesprek met experts, betrokkenen en geïnteresseerden over geheime documenten, een klankbordgroep zonder duidelijke status en veel gefrustreerde gemeenteraadsleden. Hamming deed onderzoek naar tien jaar gemeentepolitiek over de bouwplannen van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Typisch Alkmaar of landelijk probleem? Het debat vindt plaats in de Sociëteit in Alkmaar aan Luttik Oudorp 78. Gratis entree.

FTM schijft in een persbericht dat Topklinisch opleidingsziekenhuis Noordwest Ziekenhuisgroep in de Alkmaarderhout wil al sinds de eeuwwisseling vernieuwbouwen. In Alkmaar komen de plannen niet van de grond. Het ziekenhuis besluit om naar een weiland in Heerhugowaard te verkassen. Daar heeft het alle ruimte. Na vijf jaar is er door de gemeente Heerhugowaard 5,5 miljoen euro uitgegven en door het ziekenhuis 20 miljoen euro, maar nog geen steen gelegd. Dan besluit het ziekenhuis om tóch in de Alkmaarderhout te blijven. En opeens duiken er afspraken tussen het college van Alkmaar en het ziekenhuis op. Een garantstelling van 60 miljoen euro en het ziekenhuis mag 8.000 vierkante meter van het eeuwenoude stadspark afsnoepen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten