Bevrijdingsfestival Alkmaar.
Bevrijdingsfestival Alkmaar. ((Foto: archief Rodi Media))

Studenten Horizon College aan de slag op Bevrijdingsfestival

ALKMAAR – Studenten van het Horizon College gaan aan de slag op Bevrijdingsfestival Alkmaar op zondag 5 mei plaats in de Alkmaarderhout. De mbo-studenten gaan verschillende werkzaamheden op hun vakgebied uitvoeren en doen zo veel praktijkervaring op.

Tijdens het Bevrijdingsfestival van vorig jaar werd de eerste stap naar samenwerking gezet. Lange Frans en studenten van het Horizon College verzorgden samen een optreden. Het nummer 'Blijf bij de les', dat Lange Frans met studenten maakte, werd toen live gepresenteerd. Nu wordt de samenwerking uitgebouwd en gaan studenten van onder meer horeca, beveiliging en vormgeving aan de slag voor festival. Hugo Koeman van het Bevrijdingsfestival: "Wij waren op zoek naar een maatschappelijke partner en die hebben we met het Horizon College gevonden. Met deze samenwerking kunnen jonge talenten veel werkervaring opdoen en kunnen we de kosten binnen de perken houden voor dit gratis festival dat door vrijwilligers wordt gerund. Daarnaast willen we meer jongeren laten kennismaken met het thema vrijheid en respect voor elkaar. Dus een win-win situatie."

Line up

De line up van het festival is grotendeels bekend. Zo komt de Duits/Engelse sensatie Color Wave naar Alkmaar. De rockband The Streets en het feestgarantie DJ-duo Wipneus & Pim zijn inmiddels ook geboekt. De hoofd-act wordt half april bekendgemaakt. Ook voor kinderen is er tijdens het festival een apart veld vol attracties. Het festival kan gratis worden bezocht omdat de kosten door de horeca worden gedekt. Zelf eten en drinken meenemen is dan ook niet toegestaan. Jaarlijks komen ruim 10.000 bezoekers naar het Alkmaarse Bevrijdingsfestival.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten