Aftellen naar EK Wielrennen

Algemeen
Alkmaar Sport organiseert een Dreumesinstuif.
Alkmaar Sport organiseert een Dreumesinstuif. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Alkmaar Sport start maandag 29 april met het aftellen naar het EK Wielrennen, een groot evenement dat deze zomer in Alkmaar wordt georganiseerd. In de 100 dagen naar aanloop van het EK organiseert zij diverse sportieve side events.

Soms zijn dat nieuwe activiteiten, en soms bestaande activiteiten maar dan in een nieuw of extra groot wielerjasje met als thema het EK Wielrennen en #Alkmaarfietst. Voor elke leeftijdsgroep, van dreumes tot volwassenen, staat wel iets op het programma. Het complete aanbod is te vinden op www.alkmaarsport.nl/side-events-ek.

Trots

In augustus vindt het EK Wielrennen plaats in Alkmaar en daar is Alkmaar Sport trots op. Om alle inwoners van Alkmaar kennis te laten maken met bewegen op de fiets, organiseert zij in de 100 dagen naar aanloop en na afloop van het EK diverse sportieve side events. Het sportbedrijf heeft haar activiteiten in dit EK jaar ingedeeld in diverse onderdelen uit wielerwedstrijden. In de meivakantie start het programma met een Proloog. In deze inleidende periode wordt een variatie aan activiteiten met een fietsthema georganiseerd.

Dreumesinstuif

Voor de kinderen van 0 tot 5 jaar organiseert Alkmaar Sport vrijdag 3 mei een Dreumesinstuif. De kinderen wordt verzocht een eigen loopfiets mee te nemen want er is een extra groot fietsparcours uitgezet. Donderdag 2 mei kan de schooljeugd zich vermaken bij een GiGaGroot Sportsp-EK-takel op en rond de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind. De buurtsportcoach van Overdie/Kooimeer voorziet het Sportfeest in sportcomplex Oosterhout op woensdag 1 mei van een éxtra fietsthema, test de conditie op de fiets. Vanaf 29 april worden de Alkmaarse jongeren uitgedaagd mee te doen aan het EK Figuurfietsen. Geen idee wat het inhoudt? Houd de social media kanalen van Alkmaar Sport in de gaten. Woensdag 8 mei tenslotte, kunnen volwassenen meefietsen met een culinaire fietstocht door en rond Alkmaar. Om 10.00 uur startend bij De Meent Bauerfeind worden grote delen van Alkmaar doorkruist, waarbij de groep onderweg regelmatig halt houdt voor een culinaire stop.

Het complete aanbod, kosten en informatie over aanmelden is te vinden op www.alkmaarsport.nl/side-events-ek. Na de meivakantie start de met de Eerste Etappe een nieuwe periode vol sportieve activiteiten.