Een kijkje nemen in de Grote Kerk.
Een kijkje nemen in de Grote Kerk. ((Foto: (Mike Bink fotografie)))

Ontdek het sieraad van de stad!

ALKMAAR - De Grote Kerk Alkmaar is het bezoeken meer dan waard! Ook deze zomer is de kerk van dinsdag tot en met zondag voor het publiek geopend en gratis toegankelijk. Vanaf begin mei worden in de kerk op een vijftal donderdagochtenden rondleidingen aangeboden onder leiding van een ervaren gids. Deelname is gratis, men dient van tevoren wel een toegangskaart te reserveren.

De Grote Kerk in Alkmaar is de grootste kerk van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. De kerk staat ook bekend als de Grote Sint Laurenskerk en begon als een katholiek gebouw. Sinds de reformatie in 1573 werd de kerk het centrum van de protestantse eredienst. Beide religies hebben veel sporen nagelaten: dat maakt de kerk extra bijzonder. Kunstwerken zoals de beroemde gewelfschildering 'Het Laatste Oordeel' van Van Oostsanen, schilderingen van Van Everdingen en een gloednieuwe permanente tentoonstelling over de indrukwekkende historie van kerk sieren de Grote Kerk Alkmaar. Of bezoek de fototentoonstelling van de Alkmaarse Hellen van Meene, gebaseerd op het schilderij 'De Zeven Werken van Barmhartigheid', dat al eeuwenlang tot het interieur van de Grote Kerk behoort.

Meer weten over de rondleidingen?

De rondleidingen worden aangeboden op 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september om 11.15 uur (alle op donderdag). Deelname aan de rondleidingen is gratis, maar aangezien er beperkt plek is, is het aan te raden om online een ticket te reserveren. Kijk hiervoor bij de betreffende datum op www.grotekerkalkmaar.nl.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar

De Grote Kerk Alkmaar kan van 30 april tot en met 15 september gratis worden bezocht voor bezichtiging en bekijken van exposities. De kerk is deze periode geopend van 11.00 tot 17.00 uur (raadpleeg voor uitzonderingen www.grotekerkalkmaar.nl).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten