De Amstel Big Band
De Amstel Big Band

Aftrap festivalseizoen met jazz en blues

Alkmaar – Cultuurpark De Hout gaat weer van start met een nieuw festivalseizoen. "We presenteren ook dit jaar weer een keur aan leuke, laagdrempelige en gratis toegankelijke festivals. Zondag 19 mei trappen we af met het gecombineerd festival Jazz & Blues in de Hout. Voor de derde keer organiseren we deze succesvolle combinatie van muziekstijlen bij de muzieknis in de Alkmaarder Hout. Tussen 13.00 uur en 17.30 uur spelen vier uiteenlopende muziekacts afwisselend op twee podia. Daarnaast geven we kunstenaars weer de ruimte om te exposeren in Kunstnest.", aldus een woordvoerder namens de organisatie.

Op deze derde editie treden de volgende groepen op: de spetterende, achttien-koppige Amstel Big Band, het energieke blues/rock trio The Electric Hollers, het groovy Hammond/tenorsax trio Preacher Men en de swingende soul/blues/pop formatie Sweet Bourbon & The Bourbonnettes.

De Amstel Big Band is een zeer ervaren en ambitieus jazzorkest bestaande uit enthousiaste professionals, getalenteerde conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs. De bigband bestaat al sinds de jaren tachtig en heeft verschillende markante bandleiders gehad. Sinds 2007 is de bassist en componist/arrangeur Sven Schuster de muzikaal leider en speelt de Amstel Big Band uitsluitend zijn composities, die bepalend zijn voor het eigenzinnige en groovy bandgeluid. Onder zijn leiding is onlangs de tweede cd uitgekomen, getiteld: 'Out Of Universe'.

Electric Hollers is een nieuwe blues/rocksensatie uit Noord-Nederland. Word weggeblazen door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo's die de bezoekers meeslepen naar vervlogen tijden. De band laat zich inspireren door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After en bracht in 2018 hun eerste plaat 'Rise' uit. Het uitbrengen van dit album leverde lovende recensies en een volle agenda op.

Rokerige jazzclubs

The Preacher Men is een Hammond jazztrio bestaande uit drie topmuzikanten die de liefde delen voor de klassieke sax, drums & Hammond trio's uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Het debuutalbum 'Preaching Out loud' (2016) werd door de critici zeer goed ontvangen en na een periode van uitputtende tournees keerde het trio terug in de studio voor de opnames van hun tweede album 'Blue', vol met 'groovy-blue' songs , die teruggaan naar de tijd van rokerige jazzclubs in Chicago en New York.

Sweet Bourbon & The Bourbonnettes is een bluesband met gepassioneerde muzikanten, afkomstig uit diverse muzikale richtingen en met een gezamenlijke voorliefde voor 'the roots'. De band werd nog niet zo lang geleden opgericht, in 2014 en heeft een unieke sound met invloeden uit de rock, funk, soul en pop. Ontdek de originele mix van eigen werk en 'good ol' classics'. It's as Sweet as Bourbon…

Kunstnest

In Kunstnest is werk te zien van de schilders Peter en Lia van Langen, samen bekend onder de naam VanLangenart. Daar waar Peter graag werkt met olieverf, kiest Lia voor Acryl en Pastel. Naast exposities zijn beiden ook te vinden op kunstmarkten. De schilderijen zijn figuratief en springen eruit met hun kleuren en vrolijkheid. Voor een indruk van hun werk: www.vanlangenart.simplesite.com

Gratis toegang

De toegang van Jazz & Blues is natuurlijk gratis. Meer informatie over Jazz & Blues in de Hout is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl en op de Facebookpagina. Deze middag wordt dit jaar tot stand gebracht door Stichting Cultuurpark De Hout in samenwerking met Stichting Alkmaar Blues Express.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten