(Foto: )

Zomer op het Plein

ALKMAAR - Met de zomer in aantocht verplaatst TAQA Theater De Vest zich van juni tot en met augustus naar buiten. De achtste editie van Zomer in de Mare (in de Rekerhout) en de negentiende editie van Zomer op het Plein (op het Canadaplein) bieden gedurende de zomermaanden elk weekend een gevarieerde programmering voor jong en oud. Tot en met 23 juni staat Zomer in de Mare geprogrammeerd; van 29 juni tot en met 11 augustus is het Zomer op het Plein. Alle evenementen zijn gratis toegankelijk!

De Zomer op het Plein-programmering start deze maand in het prachtige park De Rekerhout (bij de Mare), met een aantrekkelijk programma vol doe- en beleef activiteiten, avontuurlijke voorstellingen en internationaal straattheater. Van 1 tot en met 23 juni is elke zaterdagavond een avontuurlijke voorstelling te zien; op de zondagmiddagen valt verspreid over het festivalterrein te genieten van leuke theateracts voor de hele familie.

Cabaret, kleinkunst, jazz en meer bij Zomer op het Plein

De negentiende editie van Zomer op het Plein wordt uitgebreid met een comedy- en kleinkunstprogrammering op een drietal vrijdagavonden. Onder andere Matroesjka, Herman in een Bakje Geitenkwark, Peter van Rooijen, Lonneke Dort en Yvonne van den Eerenbeemt bestijgen het Canadapleinpodium. Op de zaterdagavonden staan intieme luisterconcerten geprogrammeerd. Cabaretier Dolf Jansen brengt samen met Soundbridge en singer-songwriter Elly O'Keefe een prachtige Ierse avond, er is een soloprogramma met mooie liedjes van Room Eleven's Janne Schra en singer-songwriter Bertolf trakteert het publiek op de allermooiste liedjes van onder anderen Bob Dylan en Paul Simon. Ashton Brother Joost Spijkers brengt het theatrale concert 'SPIJKERS II' en er kan gedanst worden op ska, jazz, zigeunermuziek en hiphop van de Amsterdam Klezmer Band. Ook is er een openluchtbios: in samenwerking met Filmhuis Alkmaar wordt de prachtige film 'Tulipani' op het Canadaplein vertoond.

Talentstage

De zondagmiddagreeks van Zomer op het Plein wordt geopend met het jaarlijks terugkerende Talenstage. Ditmaal is het de beurt aan de drie zingende zussen van OG3NE om uit conservatoriumstudenten van Conservatorium Haarlem een eigen begeleidingsband samen te stellen.

Schitterende concerten

De zondagmiddagen bij Zomer op het Plein staan zoals elk jaar in het teken van schitterende concerten. New Cool Collective zorgt voor een spetterende party, met in het voorprogramma Steffen Morrisson. Er is reggae van De Rootsriders, die een ode brengen aan Bob Marley, en de Kameroense zangeres Ntjam Rosie komt met een prachtig concert met jazz, soul en pop met invloeden van Afrikaanse muziek. Zangeres Judy Blank trakteert het publiek op een heerlijk concert met rootsy pop en deltablues. Op dezelfde middag staat Tim Knol samen met de Blue Grass Boogiemen op het podium. Singer- songwriter/rapper Diggy Dex en zijn band zullen op 11 augustus de 19e editie van Zomer op het Plein afsluiten. In het voorprogramma staat taalvirtuoos Freez.

Vliegende honden

Ook straattheater ontbreekt niet op het Canadaplein deze zomer. Het Belgische Compagnie PakiPaya komt met 'Shake Shake Shake' een geweldige straattheatervoorstelling vol absurdistische acrobatiek voor de hele familie. En straattheatergroep Hilaria presenteert de knotsgekke voorstelling 'Vliegende honden bijten niet' voor de hele familie

Meer informatie

Kijk voor het complete programma op www.zomerophetplein.nl of haal de gratis flyer op bij onder andere TAQA Theater De Vest.

-

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten