SchoK kan verslavend zijn

Schoorlse Kunsten 2019
Schoorlse Kunsten 2019 ((Foto: aangeleverd))

SCHOORL – In en rond Schoorl is van 13 tot en met 16 juni weer heel veel te beleven op het gebied van kunst. Schoorlse Kunsten (kortweg SchoK) biedt een overweldigend aanbod van kunst in alle denkbare verschijningsvormen. De organisatie waarschuwt dan ook voor het risico op ernstige verslaving.

Tijdens de even jaren staan de zomers meestal in het teken van grote sportevenementen. De organisatoren van SchoK zagen daarom kansen tijdens de oneven zomers. Ook in 2019 kunnen kunstliefhebbers weer gratis genieten van werk van zo'n honderd kunstenaars verdeeld over een vijftigtal projecten op een kleine twintig locaties in en rond Schoorl. Van oudsher stimuleert SchoK interactie. Dat kan interactie zijn tussen verschillende kunstenaars, maar ook tussen kunstwerken en de omgeving. Uiteraard is het ook de bedoeling dat er iets gebeurt tussen de kunst en het publiek. Met ervaringen uit het verleden in het achterhoofd waarschuwt de organisatie daarom dit jaar voor een mogelijk verslavend effect.

Feestelijk slotakkoord

Donderdag 13 juni start de editie 2019 met een openingsavond in De Blinkerd. Vanaf 20.00 uur maken de deelnemende kunstenaars (opnieuw) kennis met elkaar en het publiek. Die kunstenaars kunnen afkomstig zijn uit Schoorl en omgeving, maar ook bijvoorbeeld Finse, Portugese en Amerikaanse kunstenaars doen mee. Uiteraard is er een passend openingsprogramma inclusief muziek. Vrijdag tot en met zondag kan het publiek tussen 11.00 en 17.00 uur op ontdekkingstocht langs diverse werken en projecten op verschillende locaties. De avonden bieden performances, voorstellingen of concerten, met op zondagavond een feestelijk slotakkoord.

Alle tijden en locaties staan vermeld in een folder en de speciale SchoKkrant. folders zijn te vinden op de SchoKlocates. De krant wordt in Bergen en Schoorl huis-aan-huis verspreid en is ook te downloaden op www.schoorlsekunsten.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten