Cyclean aan het pitchen voor de jury.
Cyclean aan het pitchen voor de jury. ((Foto © Jostijn Ligtvoet Fotografie))

Alkmaarse studenten scoren met borstel voor mountainbikes

ALKMAAR - Vier studenten van Hogeschool InHolland Alkmaar zijn vandaag tweede geworden in de competitie Student Company van het Jaar 2019 in de categorie hbo. De studenten bemachtigden deze plek met hun bedrijfje Cyclean. Student Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste studentenbedrijven.

CyClean heeft een innovatieve cassetteborstel voor racefietsen en mountainbikes ontwikkeld. Met een simpele beweging maak je met de cassetteborstel, bestaande uit een rvs-frame met vier draadborstels, de fiets schoon. Tijdens de finale in het Beatrix Theater in Utrecht namen de studenten uit Alkmaar het op tegen vier andere hbo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op de presentatie van hun stand, het stand-van-zaken-rapport, een jury-interview en een pitch. De jury bestond uit: Marnix Geraerts (LXA The Law Firm), Gerard van den Broek (De Ondernemer), Frank van Vliet (Wolters Kluwer) en Bastiaan Truijens (Experian). Cyclean ging niet met de winst naar huis, maar bemachtigde wel een mooie tweede plek.

Programma Student Company

Een schooljaar lang werken bijna 5.000 mbo- en hbo-studenten aan hun eigen bedrijf tijdens het programma Student Company van stichting Jong Ondernemen. De studenten richten in teams een eigen company op en runnen deze een heel studiejaar lang. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Student Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan zestig teams in voor de competitie. Na een aantal voorrondes werden er tien companies, vijf in de categorie mbo en vij in de categorie hbo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 3 juni.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten