Bruine kiekendief.
Bruine kiekendief. ((Foto: Joke Huijser-Spekken))

Op avontuur in Eilandspolder

DRIEHUIZEN - Varen tussen de roofvogels of vleermuizen spotten. Het kan in de Eilandspolder.

Zo kunnen belangstellendne vrijdagavond 14 juni van 21:30 tot 0:00 uur ontdekken welke soorten vleermuizen voorkomen in de Eilandspolder. Op het water in de schemering, zien hoe het licht verandert en de dag plaats maakt voor de nacht. Ook de geluiden veranderen. Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn. Zij gaan op zoek naar insecten en vliegen wendbaar door de donkere lucht.

Roofdieren

Tijdens deze excursie op zondag 16 juni van 10:00 tot 12:00 uur neemt de gids deelnemers mee de polder in. In deze tijd van het jaar is het hoogtepunt van het broedseizoen voorbij en hebben de meeste vogels jongen. Met een beetje geluk kan je de grote weidevogelpullen zien rondlopen in de weilanden of op een van de plasjes die de polder rijk is. De gids zal het tijdens deze vaartocht voornamelijk hebben over de predatoren, roofdieren die in Eilandspolder leven.

Reserveer voor beide excursies een plaats aan boord op www.gaatumee.nl. Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, Driehuizen

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten