Wielrenners EK starten en finishen op Waagplein.
Wielrenners EK starten en finishen op Waagplein. ((Foto: JOE GAST))

Wielrenners EK starten en finishen op Waagplein

ALKMAAR - Het moet een spektakel worden waar iedereen met z'n neus bovenop zit. De start en finish van het EK Wielrennen zijn namelijk op het Waagplein, midden in het centrum van Alkmaar. De routes van het EK zijn inmiddels bekend en het Waagplein, de Kanaalkade en de kasseienstrook bij Oudorp moeten de blikvingers van de routes worden. Het EK Wielrennen Alkmaar is van 7 tot en met 11 augustus.

Wethouder Sport Pieter Dijkman: "We zijn bijzonder trots op de route die we kunnen presenteren. Start en finish in de binnenstad zorgen ervoor dat de fans hier ter plaatse optimaal kunnen genieten. Met de vele bijzondere locaties op en langs het parcours, kunnen we daarnaast Alkmaar en omgeving op een unieke wijze aan de wereld tonen."

De start van de individuele tijdritten ligt bij het Waagplein, direct bij de beroemde kaasmarkt. De finish van de tijdritten en start en finish van de wegwedstrijden vindt plaats op de Kanaalkade. Het parcours leidt de renners door de binnenstad van Alkmaar. Langs het parcours van de individuele tijdrit, dat met een lengte van 23 km kansen biedt aan veel renners, komen onder meer Stompetoren en de kenmerkende Museummolen in beeld. Voor de wegwedstrijden is een 11,5 km lang parcours uitgetekend dat dwars door het centrum van Alkmaar voert, hierdoor kunnen de bezoekers de renners iedere 20 minuten voorbij zien komen. Om de regio te betrekken bij het evenement maken de heren elite direct na de start een omloop van circa 40 kilometer in de regio. Onder meer het Alkmaardermeer en Park van Luna zullen dan aangedaan worden.

Meer informatie op www.alkmaarcycling.com.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een helikoptervlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten