Duurzaamheid staat hoog in het vaandel
Duurzaamheid staat hoog in het vaandel ((Foto: aangeleverd))

Open avond en weekend de Groene Route

Proef de rijkdom van de zomer

ALKMAAR - Diverse tuinen en kwekerijen van de Groene Route openen vrijdag 21 juni - de langste dag van het jaar - de poort in de avonduren. In het late licht hebben de tuinen een magische sfeer. De natuur komt tot rust en er heerst stilte. Alleen de vogels zingen en de kikkers kwaken.

'De Groene Route´ timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekends en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.

Open weekend

In juni is er behalve een avondopenstelling ook een open weekend, te weten 22 en 23 juni. De tuinen staan eind juni in volle bloei en verspreiden heerlijke geuren en kleuren. Diverse verschillende tuinen openen hun deuren en zorgen voor inspiratie. De kwekerijen bieden eigen specialiteiten en hebberig makende assortimenten.

Hortus Alkmaar is 21 juni geopend van 20.00 tot 23.00 uur. Om 20.30 uur verzorgt collectiebeheerder Rutger Polder een rondleiding over het belang van biodiversiteit. Op 22 en 23 juni is de hortus open van 12.00 tot 17.00 uur. Zaterdag 22 juni is van 12.00 tot 17.00 uur het festival Fête de la Musique.

Kijk voor meer info, deelnemers en entreeprijzen op www.degroeneroute.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten