Zirkus Morsa.
Zirkus Morsa. ((Foto: Jean Claude Chaudy))

Laatste weekend gratis theater voor jong en oud

ALKMAAR - Nog één keer een weekend lang Zomer in De Mare. Dit finaleweekend duurt drie dagen, van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni spelen de beste (inter)nationale straattheateracts gratis voor jong en oud. TAQA Theater De Vest trekt daarna door naar het Canadaplein voor een nieuwe editie van Zomer op het Plein, met vanaf 29 juni een zomer lang kleinkunst, intieme luisterconcerten en grote staconcerten.

René Groothof zorgt vrijdagavond 21 juni voor een spannende voorstelling tijdens Zomer in De Mare's AvondTuur. Wie wil kan eerst vanaf 18.30 uur gezellig soep eten van VERS eten & drinken (reservering via info@versetenendrinken.nl). Als toetje wordt om 19.30 uur de gratis voorstelling voor 8+ geserveerd! 'De Ring' is een verhaal voor grote, stoere kinderen over de Boze Heks van het Noorden. Zij heeft een machtige ring gesmeed waarmee ze de wereld in duisternis wil hullen. Fedor wil de ring in het vuur van de vulkaan gooien. Een Wijze Tovenaar vergezelt hem op deze gevaarlijke tocht vol avonturen.

Verrassingsavond

Zaterdagavond 22 juni is er opnieuw een spannende voorstelling voor 8 jaar en ouder tijdens Zomer in De Mare's AvondTuur. Kom dan ook vanaf 18.30 uur gezellig soep eten bij VERS eten & drinken (reservering via info@versetenendrinken.nl) en woon daarna om 19.30 uur de gratis verrassingsvoorstelling bijwonen.

Straattheater voor klein en groot

De finaledag van Zomer in De Mare op zondag 23 juni wordt een middag vol bijzondere (inter)nationale acts: de levensgrote stolp van STIL, de muzikale kippenvelvoorstelling van MaxTak, de wonderlijke zeereis van De Machienerie, de slecht gehumeurde ober in 'Le Bistro', de lessen van de schildpad door Pieter Post en Zirkus Morsa! Een aantrekkelijk festivalprogramma vol doe- en beleef activiteiten en avontuurlijke voorstellingen. Kom samen spelen, picknicken in het park met eigen broodjes of lekkers van VERS eten & drinken en beleef deze korte straat- en circustheateracts.

Zomer op het Plein

Het Canadaplein is van 29 juni tot en met 11 augustus acht weekenden lang het domein van Zomer op het Plein. Vele acts zijn gratis toegankelijk, zoals Bertolf, Tom Knol, New Cool Collective, Dolf Jansen, Og3ne, Janne Schra en Diggy Dex. Kijk op www.zomerophetplein.nl voor het hele programma of haal de gratis flyer op bij o.a. TAQA Theater De Vest.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten