Alkmaarse zwemt toptijden

ALKMAAR - Zwemster Rafaela Mulders (12) zwom afgelopen weekend toptijden bij de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen Eindhoven.

Op vijf afstanden had Reuring zwemster Rafaela Mulders zich geplaatst voor deze, voor haar eerste, zomer kampioenschap bij de junioren.

Vis in het water

Na een stroeve start op de 200 wissel op vrijdag werd toen al duidelijk hoe snel haar vrije slag is geworden. Die trend zette zich door bij de volgende vier afstanden, allemaal haar beste tijd (zowel kort- als lang bad) en steeds winnares van haar serie. Het begon met de 200 vrij, inschrijftijd 2.32.93 (bovendien slechts een bonuslimiet) , maar met een ijzersterke laatste baan zevende van Nederland in 2.27.83. Dit herhaalde zich op de 50 vrij: van 31.82 naar 30.61 en veertiende. Echt op stoom nu een hele goede 100 vrij: van 1.07.93 naar 1.06.44 en een achtste plaats. Op haar slot afstand, de zware 400 meter wisselslag, maakte ze een achterstand van tien meter goed en won afgetekend in 6.00.76, daarmee haar oude tijd van 6.15.50 kraakte en een achtste plaats noteerde.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten