Teresa Takken neemt afscheid en gaat met pensioen
Teresa Takken neemt afscheid en gaat met pensioen ((Foto: Sjoerd Veltman))

Afscheid kleurrijke vrouw

ALKMAAR - In het kader van het afscheid van Teresa Takken is zondag 23 juni in de kapel van het voormalige ziekenhuis van Alkmaar een speciale oecumenische dienst en viering. Het kleinkoor 'Veni Foras' verzorgt daarbij een muzikale omlijsting. De luisterrijke viering start om 10.45 uur.

Behalve dat Takken een belangrijke positie heeft gehad in Westerhout zelf en nu afscheid neemt, is zij ook op andere gebieden een talentvolle, kleurrijke vrouw en duizendpoot. Zo is zij hoofdcoördinator van een Europese kloosterorde, zangeres en pianiste en het laatste, maar niet het minste: heeft zij meegewerkt aan de Alkmaarse gay pride.

Veni Foras

Extra luister wordt bijgezet door het koor 'Veni Foras' dat deze dienst ondersteunt met een tiental gevarieerde liederen: vier gregoriaanse gezangen, een lang Middeleeuws lied van Hildegard von Bingen, een Engels lied, twee Russische orthodoxe liederen en een feestelijk slotlied.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten