Annick Melders in actie.
Annick Melders in actie. ((Foto: Ed van de Pol))

'Een frisse start met een ijzersterk toernooi'

ALKMAAR - Nieuwe locatie, nieuwe naam, maar iedereen kan zich nog steeds verheugen op hoogstaand tennis. Van dinsdag 24 juni tot zondag 30 juni strijkt het ITF Worldtour Tour neer op het tennispark van TC Alkmaar. 'Het niveau blijft onveranderd hoog en misschien nog wel hoger', belooft toernooidirecteur Roland op de Weegh.

Voor het publiek zal de nieuwe locatie vooral in het oog springen. Na bijna 20 jaar gaat het internationale toernooi van De Hout naar TC Alkmaar. Dat was nodig om internationaal
tennis voor Alkmaar te behouden. 'Een nieuwe locatie en een frisse start', aldus Op de Weegh. De kwalificaties worden nu gespeeld op maandag en dinsdag; het hoofdtoernooi begint op woensdag.

Annick Melders

Wie naar TC Alkmaar komt, kan Annick Melders (foto) aan het werk zien. De tennisster kreeg vorig jaar een wildcard, maar er komen vele spelers uit de top 500 naar Alkmaar. Het is dus de uitgelezen kans om de tennissers van de toekomst tebekijken. 'Wij hebben hoge verwachtingen van dit toernooi: het belooft een prachtige tennisweek te worden.'

Alle windstreken

Bij de mannen komen de vier hoogstgeplaatste spelers uit alle windstreken. Italiaan Enrico Dalla Valle is de nummer 1 geplaatst. Gevold door Bastian Malla uit Chili. Beiden staan in de top 450 van de wereld. Ryan Nijboer is de beste Nederland (503 van de wereld). Ook oud-nummer 1 van Nederland Igor Sijsling wordt verwacht in Alkmaar.

Spannend

Het vrouwentoernooi belooft eveneens bijzonder spannend te worden. Alle geaccepteerde speelsters hebben een ranking binnen de top 750 van de wereld. Hoogstgeplaatste hier is de Russische Nika Kukharchuk (483).

Het ITF Worldtour Tournament is van 23 tot en met 30 juni bij TC Alkmaar, Terborchlaan 315, 1816 MH ALKMAAR. De wedstrijden starten dagelijks tussen 10 en 12 uur. Kijk voor het actuele wedstrijdschema op www.futurealkmaar.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten