Argonauten bestaan zestig jaar.
Argonauten bestaan zestig jaar. ((Foto: aangeleverd))

Jarige Argonauten vieren feest

De Rijp – Kanoverening Argonauten beleeft een jubileumjaar. De Rijper sportclub bestaat namelijk zestig jaar en dat wordt zondag 25 augustus gevierd met een feestdag, maar ook met een speciale actie waarbij nieuwe jeugdleden voor maar 25 euro een jaar lang lid kunnen worden.

De Argonauten zijn al 60 jaar een begrip in De Rijp en omstreken. In hun geelgroene kleding zijn ze eenvoudig te herkennen: op de Beemster Ringvaart, in de Eilandspolder of tijdens de sprintwedstrijden door heel Nederland. Met door de jaren heen mooie successen. Evert Konijn is alweer jarenlang voorzitter van de club: "Bij een kanoclub horen boten en ook een botenhuis. Dat is voor een kleine club een hele verantwoording. Maar het eigen clubhuis op de Meelzak brengt ook ontzettend veel mogelijkheden met zich mee. Op de vaste trainingsavond, elke vrijdagavond, wordt er niet alleen getraind, maar na afloop ook nagekletst, als het goed weer is nog gezwommen, spelletjes gedaan en noem maar op. De trainingsfaciliteiten op de zolder worden zelfs bijna dagelijks gebruikt. En omdat we geen heel grote club zijn, is de onderlinge betrokkenheid groot. Elke zomer organiseren we ook altijd wel een Argonautendag. Voor leden en aanhang. Met een vaaractiviteit, spelletjes en natuurlijk een picknick of barbecue. Dit jaar pakken we dit op zondag 25 augustus wat grootser aan in verband met het 60-jarig bestaan."

Jubileumactie

Evert Konijn: "Dit jubileumjaar willen we graag vieren met zoveel mogelijk (nieuwe) leden. Daarom is er een speciale jubileumactie in het leven geroepen die gesponsord wordt door kanocentrum Arjen Bloem uit Wormer en carteam Leo Borst uit De Rijp. Jongeren tot en met 12 jaar kunnen met ingang van heden een jaar lang lid worden voor maar 25 euro. Er zit wel een maximum aan het aantal kinderen dat van deze actie gebruik kan maken. Ook oudere kinderen en volwassenen mogen natuurlijk lid worden. Zie voor meer informatie en de voorwaarden: kvargonauten.nl of kom gewoon een keer langs op vrijdagavond."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten