Om 15:00 uur speelt de band Rachel.
Om 15:00 uur speelt de band Rachel. ((Foto: aangeleverd))

Pop tussen de populieren

ALKMAAR - Popmuziek, kunst en volop activiteiten voor kinderen. Dat is Houtpop, het gratis popfestival - voor een goed doel - dat zondag 30 juni in van 13.00 tot 18.00 uur de Hout plaatsvindt. Rotary Alkmaar organiseert in samenwerking met Cultuurpark De Hout dit benefietfestival. De opbrengst van Houtpop wordt besteed aan bijdragen voor deelname van kinderen aan het Jeugd Zomerkamp Alkmaar. Het gaat hierbij om kinderen die zonder deze bijdrage niet op vakantie kunnen gaan.

De bekende Alkmaarse singer-songwriter Mijke Dhondt opent het festival om 13.00 uur. Vervolgens is er om 14:00 uur een optreden van Anno80, de zeskoppige band speelt herkenbare nummers uit de jaren 70-80. Om 15:00 uur speelt de band Rachel met een muzikale reis langs rock, funk, pop en jazz. Om 16:00 staat X-ist:op het podium, een rockband met stevige symfonische classic rockmuziek naast melodieuze rockballads. En als afsluiter om 17:00 wederom Beejay and the Memphis Project, een band bestaande uit 16 personen voor een energieke afsluiter.

Kinderen kunnen zich uitleven op twee springkussens. Bovendien kunnen de jongste festivalbezoekers zich laten schminken. Ook is er de populaire Hout Pop Quiz. Meedoen kost drie euro en deelnemers maken kans op mooie prijzen. De presentatie is in handen van Dick van der Kolk. In Kunstnest is werk te zien van kunstenaars Eveline Corbert (schilderen) en Yvonne Ebregt (schilderen).

De toegang van Houtpop is gratis. Meer informatie is te vinden op www.cultuurparkdehout.nl en op de Facebookpagina.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten