Na afronding van de Pelle op Reis app hebben kinderen van 8-11 jaar 10.000 woorden gelezen
Na afronding van de Pelle op Reis app hebben kinderen van 8-11 jaar 10.000 woorden gelezen ((Foto: Ronald Speijer))

Revolutionaire leesapp voor kinderen

ALKMAAR - OBD Noordwest Alkmaar lanceert samen met andere leden van de coöperatie Onderwijszorg Nederland (ONL) de applicatie 'Pelle op Reis'. De app, ontwikkeld voor kinderen van acht tot en met elf jaar, stimuleert het blijven lezen buiten school in de vrije tijd en op vakantie.

In de app is Pelle weggelopen en moet het kind de wereld over reizen om Pelle terug te vinden. Onderweg voert het kind opdrachten uit die horen bij leesteksten van onder andere boswachter Arjan Postma, Pieter Koolwijk, Toon Tellegen en Kinderen voor Kinderen, om zo steeds dichter bij Pelle te komen. Door deze fragmenten worden kinderen geprikkeld om het hele boek te gaan lezen. Ook kunnen zij hiermee ontdekken welke soorten teksten zij misschien wél graag lezen. Na afronding van de app hebben zij 10.000 woorden gelezen, vergelijkbaar met een boek van honderd pagina's.

Gratis

ONL stelt de app gratis beschikbaar aan de VoorleesExpress, een organisatie die kinderen in een achterstandssituatie extra taalondersteuning geeft met taalspelletjes en voorleessessies. Kijk voor meer informatie op: www.pelleopreis.nl. De app is vanaf vandaag in de App Store beschikbaar en later deze week ook via Google Play.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten