Alkmaar heeft 3 terrassen in top 100
Alkmaar heeft 3 terrassen in top 100 ((Foto: Archief Rodi))

Alkmaar met drie terrassen in top 100

ALKMAAR - Binnenkort volgt de bekendmaking van de Terras Top 100. Maandag 8 juli is het zo ver. Wat al wel onthuld kan worden is dat Noord-Holland dit jaar de meeste terrassen levert, liefst 22. Zeven daarvan komen uit Amsterdam en drie uit Alkmaar.

Gelderland is dit jaar tweede, met 18 terrassen. Grote steden Arnhem en Nijmegen zijn hofleverancier in 's lands grootste provincie, met ieder drie terrassen.

Bekendmaking

De honderd terrassen die in de Terras Top 100 2019 een notering hebben, weten dat ze erin staan. Maar op welke plek; dat wordt maandag 8 juli bekendgemaakt in Heerenveen, bij de winnaar van het afgelopen jaar: 't Gerecht. Tijdens een feestelijk evenement wordt de lijst onder leiding van presentator Tim Douwsma, onthuld. Evenals categorieprijzen als De Publieksprijs, De Parel en de Provinciewinnaars.

Wie

De Terras Top 100 kent een open inschrijving. Er zijn vier voorwaarden gesteld aan deelname. Het terras moet minimaal 30 stoelen hebben, vrij toegankelijk zijn, er moet bediening aan tafel zijn en het terras moet in het terrasseizoen minimaal vijf dagen per week geopend zijn. Alle ingeschreven terrassen zijn beoordeeld door een vakjury en een mystery guest. Tijdens deze bezoeken, die anoniem plaatsvinden, letten juryleden op tientallen aspecten van het terras: van ontvangst en het te woord staan door medewerkers tot aan werkwijze, snelheid, hygiëne en afrekenen.

Zie ook www.missetterrastop100.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten