Op de pedalen over de Westfriese Omringdijk.
Op de pedalen over de Westfriese Omringdijk. ((Foto: Sjoerd Tullenaar))

Stukje Omringdijk fietsen

ALKMAAR - De monumentale Westfriese Omringdijk vormt zondag 14 juli weer het decor voor de Ronde van de Westfriese Omringdijk. Deze fietsklassieker, georganiseerd door Le Champion, voert de fietsers langs pittoreske dorpjes, polders en mooiste bezienswaardigheden die West-Friesland rijk is. Inschrijven kan via www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl.

De Westfriese Omringdijk is bij uitstek geschikt voor een fietsronde in de zomer. Het is vaak zonnig en warm, maar bovenop de dijk staat er een fijn briesje en verkoelend water is nooit ver weg. Deelnemers kunnen kiezen voor een ronde van 50, 80 of de volledige ronde van 135 kilometer, die ook wel de Grôte Daikboekel wordt genoemd. Er zijn verschillende startlocaties die allemaal centraal aan de dijk liggen. Deelnemers kiezen zelf of ze hun toertocht vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen of Kolhorn starten. Langs de route vind je vervolgens verschillende verzorgingsposten met heerlijke streekproducten zoals klaaitjes en krentenmik en typisch Westfries amusement. Onderweg genieten deelnemers van historische VOC- steden, bijzondere stolpboerderijen en uitgestrekte polders.

Fiets4daagse Alkmaar
Naast de Ronde van de Westfriese Omringdijk organiseert Le Champion deze zomer nog een paar toertochten. Van 3 tot en met 6 juli kun je deelnemen aan de Fiets4Daagse Alkmaar, met routes langs de kust, door het bos, naar Beemsterpolder en natuurlijk dwars door Alkmaar.Zaterdag 10 augustus kunnen fietsliefhebbers de benen testen in de heuvels van de Ardennen tijdens de toerversie van de LBL Ardennen Classic. Daarnaast kun jij ook een dag ploeggenoot worden van Bauke Mollema, tijdens de Bauke Mollema Tocht op zondag 25 augustus in Groningen. Fiets samen met Bauke door zijn prachtige trainingsgebied en ontdek het veelzijdige Groningen. Kijk voor meer fietsevenementen op www.lechampion.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten