Rondleiding door de directeur, Patrick van Mil.
Rondleiding door de directeur, Patrick van Mil. ((Foto: Erna Faust))

Tentoonstelling van herman de vries

ALKMAAR - Internationaal gevierd kunstenaar herman de vries (om hiërarchieën te vermijden gebruikt hij geen hoofdletters, ook niet in zijn naam), die Nederland vertegenwoordigde op de Biënnale van Venetië (2015), werd in 1931 in Alkmaar geboren en werkt sinds de jaren vijftig aan een volstrekt eigen, poëtisch oeuvre waarin de natuur een centrale rol speelt. Voor Stedelijk Museum Alkmaar vormde dit de aanleiding om herman de vries de opdracht te geven een kunstwerk te maken waarbij hij terugkeert naar zijn geboortegrond, met daarbij een tentoonstelling over zijn werk: herman de vries. Voor jullie voeten tot en met 1 september.

Bij de tentoonstelling zijn diverse activiteiten georganiseerd. Zo kun je op een aantal zondagen en donderdagen een opwarmsessie bijwonen vóór openingstijd op zaal, met kunstenaar en taomeester Martijn Engelbregt. Voor deze intuïtieve kunstbenadering gebruikt Engelbregt fysieke oefeningen uit de natuurfilosofische tao. Op 18 juli vindt in het museum een rondetafelgesprek; "Een poëtisch moment" plaats over herman de vries en zijn werk. Aanwezig zijn onder anderen zijn biograaf Cees de Boer, bioloog, columnist, filmmaker en fotograaf Auke-Jan Florian, kunstenaar Carlijn Mens en anderen onder leiding van kunstenaar, ontwerper en performer Yuri Veerman.

Gratis rondleiding

Snikhete zomerdag? In het museum is het heerlijk koel: directeur Patrick van Mil geeft deze zomer drie keer een gratis rondleiding door de tentoonstelling. Toch liever naar buiten? Ga dan woensdag 24 juli op expeditie in de Oudorperpolder met stadsarcheoloog Nancy De Jong, waar herman als kind opgroeide. Elke zondag om 14.00 uur is er een inlooprondleiding bij de tentoonstelling. Gratis op vertoon van een geldig entreekaartje (reserveren is niet mogelijk, vol=vol).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten