World Press Photo Exhibition 2019 in de Grote Kerk Alkmaar.
World Press Photo Exhibition 2019 in de Grote Kerk Alkmaar. ((Foto: aangeleverd))

Indrukwekkende persfoto's

ALKMAAR - Tot het interieur van de Alkmaarse Grote Kerk behoorde eeuwenlang het schilderij 'De Zeven Werken van Barmhartigheid', gemaakt door de Meester van Alkmaar (1504).

Het zevenluik verbeeldt binnen de christelijke traditie de zeven manieren waarop de mens zijn barmhartigheid dient te tonen: de dorstigen laven, de zieken verzorgen, de hongerigen spijzen, de gevangenen bezoeken, de vreemdelingen herbergen, de naakten kleden en de doden begraven. Om restauratie van de kerk te kunnen bekostigen is het werk in 1918 verkocht aan het Rijksmuseum waar het tot de topstukken behoort. Een eeuw later keert dit thema terug in de Grote Kerk, opnieuw verbeeld door een Alkmaarse meester. Met zeven scènes geeft Hellen van Meene haar visie op de barmhartigheden. Hellen plaatst de mensen met hun zeven barmhartige daden in de sfeer van het middeleeuwse Gent. Daar toont ze een sinister, hedendaags perspectief. Deze tentoonstelling is een initiatief van Cor van Kessel (Alkmaar Rondom) in samenwerking met Grote Kerk Alkmaar.

World Press Photo Exhibition 2019

Ruim 150 indrukwekkende persfoto's van 42 fotografen uit 22 landen. De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profitorganisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk! Openingstijden: dinsdag t/m zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Let op: raadpleeg voor bezoek altijd www.grotekerk-alkmaar.nl voor eventuele uitzonderingen op deze openingstijden. Gratis toegang. Vrijdag 12 juli t/m zondag 25 augustus in de Grote Kerk in Alkmaar.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten