Documentaire Freek en Hella de Jonge.
Documentaire Freek en Hella de Jonge. ((Foto: aangeleverd))

Documentaire Freek en Hella de Jonge

ALKMAAR - 'Hoe lang kan ik nog mee?' zingt Freek de Jonge in deze documentaire die zaterdag 13 juli om 19.00 uur start in Filmhuis Alkmaar. Na afloop is er een nagesprek met regisseur Dennis Alink. Hij vertelt op zeer informatieve en vermakelijke wijze over de totstandkoming van de film en zijn samenwerking met Freek en Hella de Jonge.

De film onderzoekt in hoeverre de cabaretier, die dit jaar 75 wordt, het podium gebruikt om aan de realiteit te kunnen ontsnappen. Geconfronteerd met collega's en vrienden als André van Duin, Herman Finkers, Jacques Klöters en naasten als zijn vrouw Hella, ontstaat een ontwapenend en intiem portret van een man voor wie de bühne verlaten geen optie lijkt. Voor de documentaire werd De Jonge gefilmd in de privé-omgeving, in het Groninger Museum waar hij met echtgenote Hella een grote expositie gaf en in Carré waar hij met andere artiesten terugkeerde naar het Neerlands Hoop-repertoire. Ook werd hij gevolgd bij de voorbereidingen van zijn huidige voorstelling 'De suppoost'.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten