Jean Paul Montanus.
Jean Paul Montanus. ((Foto: aangeleverd))

Jean Paul Montanus heeft Tokyo in vizier

ALKMAAR – De Alkmaarse paralympiër tafeltennissen Jean Paul Montanus heeft ter voorbereiding op de paralympische spelen in Tokyo, gekozen voor toernooien buiten Europa.

Hij won eerder dit jaar in mei al de Jordanië open. Afgelopen weekend pakte hij goud op de open para Egypte. Hij stijgt hierdoor naar de derde plek op de wereldranglijst. Op de Para Egypt Open in de heren klasse 7 won Jean Paul Montanus zijn eerste wedstrijd met 3-0 van Achour Abbasi uit Egypte. Daarna won hij relatief eenvoudig van Abousteit Abdlmoneim uit Egypte. In de halve finale moest Jean Paul Montanus het opnemen tegen Ahmed Sayed Moahmed uit Egypte. Jean Paul kon direct druk zetten met zijn 'noppen' en gaf Sayed geen kans om in de wedstrijd te komen. Jean Paul Montanus won de halve finale met 3-0. In de finale trad Jean Paul Montanus aan tegen Stephane Messi uit Frankrijk. Na een 2-0 voorsprong in sets nam de Fransman een time-out in de derde set. Jean Paul Montanus kwam in de problemen en de Fransman vocht zich terug in de wedstrijd (2-2). In de vijfde set liep de Fransman uit naar een 5-2 voorsprong. Jean Paul nam op zijn beurt de 'time-out' en wist de wedstrijd alsnog te kantelen. Met de 11-9 winst in de vijfde set werd het goud veilig gesteld!

De beste tien spelers op de ranglijst komen in aanmerking voor nominatie voor de spelen. In 2020 bepaalt de geschoonde ranglijst wie in aanmerking komt. Het lijkt voor Jean Paul een kwestie van zijn plaats vast te houden. De eerstvolgende toernooien waaraan hij deelneemt zijn dit jaar nog de Open Bangkok en de Open Japan waar hij hoopt genoeg extra punten te vergaren.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten