Wonderbaarlijk spel van reflecties op het water.
Wonderbaarlijk spel van reflecties op het water. ((Foto: Marijke Soeting))

Foto-expositie in De Sociëteit

ALKMAAR - Fotografe Marijke Soeting exposeert van 9 juli tot 1 oktober in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp te Alkmaar.

Marijke Soeting fotografeert het Noord-Hollands Kanaal. Ze laat zich inspireren door het 'wonderbaarlijke spel van reflecties op het water, elke keer weer anders van kleur en intensiteit. In de winter is het kanaal grauw en grijs, in de zomer helder en schitterend. Prachtige reflecties die door wind en scheepvaart 'verstoord' worden.' In de zomer van 2016 maakte Soeting een serie foto's toen er blauwalg heerste. Mysterieuze beelden zijn het resultaat.

Over de fotografe

Een aantal jaren geleden begon Marijke Soeting (1946) met fotograferen. Ze raakte tijdens haar wandelingen langs het Noord-Hollands kanaal gefascineerd door de kleuren in het water. Marijke Soeting woont in Alkmaar.

Locatie en openingstijden

De expositie is van 9 juli tot 1 oktober te zien in ontmoetingscentrum De Sociëteit aan het Luttik Oudorp 78 te Alkmaar. De deur is open van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 13.00 uur. Of als er activiteiten zijn. Oók tijdens de Victoriesaildagen van 25 tot 29 juli. Van 5 tot en met 25 augustus is de deur alleen open op donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten