Allereerste Run for Kika in Alkmaar.
Allereerste Run for Kika in Alkmaar. ((Foto: aangeleverd))

Allereerste editie Run for KiKa Alkmaar

ALKMAAR -De allereerste editie van Run for KiKa Alkmaar gaat zondag 7 juli van start. In het recreatiegebied Geestmerambacht belooft het één grote happening te worden. Honderden lopers staan te trappelen om hun steentje al rennend bij te dragen voor datzelfde doel: het genezingspercentage van kinderkanker verhogen van 75 naar 95%.

Na verschillende steden in Nederland is het nu ook de beurt aan Alkmaar. "Met de komst van Run for KiKa Alkmaar hebben we er een unieke locatie bij in Noord-Holland", zegt Jacqueline Zomerdijk namens de organisatie."Recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk is een prachtig bosrijk gebied waar je de perfecte 5 km, 10 km of de KidsRun kan rennen voor KiKa."

Rennen voor kanjer Nina

Aanstaande zondag wordt voor Nina gerend én voor alle kinderen die in hun jonge leven al te maken hebben (gehad) met kanker. Nina heeft sinds ruim een jaar een hersentumor. Niemand, zelfs niet de beste professionals, weet hoe deze tijdbom verwijderd kan worden. Haar broertje Dex windt er geen doekjes om, de boodschap is eenduidig: "Loop zondag mee of geef geld voor KiKa." Elke euro is er één!

En voor Nina zou dat, over een paar jaar, de oplossing kunnen zijn om haar tumor definitief te verwijderen.
Inschrijven voor Run for KiKa Alkmaar is voor de last-minute lopers mogelijk zich on-event te registreren.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten