Het duo Niek Baar en Ben Kim treden tijdens het eerste Lindegrachtconcert op.
Het duo Niek Baar en Ben Kim treden tijdens het eerste Lindegrachtconcert op. ((Foto: aangeleverd))

Eerste Lindegrachtconcert van start

ALKMAAR - De aftrap voor het eerste concert op dinsdag 16 juli wordt gegeven door het jonge duo Ben Kim op de piano en Niek Baar met zijn viool. Zij spelen voor de pauze de Vioolsonate nummer 2 van Edvard Grieg, Romances voor viool en piano van Clara Schumann en van Fritz Kreisler: Praeludium en Adagio.

Zij verrasten het afgelopen jaar tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Na de pauze treedt het Ensemble Caravan op. Caravan verbindt het Oosten en het Westen, waarbij klassieke kamermuziek, jazz en folk ineen vloeien. Samen met de Syrische oed-speler Jawa Manla, violiste Emmy Storms, percussionist Jeroen Batterink en de zangers Madhu Lalbahadoersing, Shishani Vranckx, Wasim Arslan onderneemt bandleider Julian Schneemann een grensoverschrijdende trip, waarbij dromerige Arabische melodieën en opzwepende Ierse folk hand in hand gaan met betoverende kamermuziek en avontuurlijke jazz. Dat alles maakt deel uit van één en het hetzelfde verhaal: de kracht van (muzikale) diversiteit.

Stadsbeiaardier Christiaan Winter bespeelt voorafgaand aan het Lindegrachtconcert van 20.00 tot 20.30 uur het carillon van de Grote Sint Laurenskerk, waarbij hij anticipeert op het programma van aanstaande dinsdag. Zie ook www.lindegrachtconcert.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten