Glunderende kindertjes aan de start.
Glunderende kindertjes aan de start. ((Foto: Marco Joosten))

'Samen kunnen we het verschil maken'

ALKMAAR - De eerste editie van Run for KiKa Alkmaar had vorige week zondag plaats in recreatiegebied Geestmerambacht. Bijna 750 deelnemers hebben een mooie en sportieve dag beleefd voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Daarmee hebben zij een fantastisch bedrag van 76.085,68 euro opgehaald!

"Fantastisch dat zoveel mensen zich letterlijk in het zweet rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KiKa", zegt Jacqueline Zomerdijk namens de organisatie. "Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen met kanker." Afstanden van tien of vijf kilometer zijn afgelegd en ook de kleinere fanatiekelingen leverden hun bijdrage tijdens de 1 km KidsRun.

Kinderen met kanker in het zonnetje

Marijke Roskam van KiKa huldigde tijdens de Kanjerkroning een aantal kinderen die kanker hebben of hiervan zijn genezen. "Dit is het moment waar je met je neus op de feiten wordt gedrukt van het belang van meer wetenschappelijk onderzoek", vertelt Marijke Roskam. "Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker. Wij kunnen hét verschil maken met deze bijzondere dag. Tijdens de Kanjerkroning word je ook echt overspoelt door tranen en een onmiskenbaar saamhorigheidsgevoel", vult zij aan.

Op volle toeren

"Hier houdt het uiteraard niet op", laat Jacqueline Zomerdijk weten. "Er is nog zoveel te winnen. Nog altijd overlijdt één op de vier kinderen met kanker. Het genezingspercentage móét omhoog naar 95%. Daarom gaan we na de zomer volle kracht door met de twee andere edities", waar ze doelt op Run for KiKa in Eindhoven (22 september) en Amsterdam (6 oktober).

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten