Doe mee aan een speurtocht!
Doe mee aan een speurtocht! ((Foto: (Archieffoto RM)))

Zomeractiviteiten in de bibliotheek in Overdie

ALKMAAR - In Bibliotheek Overdie is in de zomervakantie veel te doen. Veel activiteiten staan in het teken van speuren en speurverhalen. Kinderen kunnen meedoen aan een speurtocht, zoeken in zoekboeken, legpuzzels maken, kleurplaten kleuren of een echte speurwoordenpuzzel maken. De 3D-printer en de kleurplaten app Quiver kunnen worden uitgeprobeerd. Niemand hoeft zich deze zomervakantie te vervelen! Kom naar de bibliotheek. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Van 15 juli tot en met 23 augustus kan worden meegedaan aan een leuke speurtocht met als titel 'Boekenhelden'. Grote boekenhelden als Dolfje Weerwolfje, Geronimo Stilton, Dummie de Mummie komen allemaal voorbij in deze speurtocht. Doe ook mee en word zelf een Boekenheld. En als kers op de taart kan ook nog eens een mooie prijs worden gewonnen met deze speurtocht.

3D-print

In de bibliotheek in Overdie staat in de zomervakantie een 3D printer waarmee tijdens openingstijden de leukste ontwerpen kunnen worden geprint. Ontwerp en print bijvoorbeeld een eigen sleutelhanger! Met het programma Doodle Transform maak je zelf een klein ontwerp, dat vervolgens wordt uitgeprint. Dit kun je doen op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Kleurplaten tot leven wekken

Elke woensdagmiddag in de vakantie kunnen tijdens de openingstijden van de bibliotheek kleurplaten tot leven worden gebracht met de app van Quiver. Kleurplaten saai? Niet als ze bewegen … Met de app Quiver schaatst de door jou ingekleurde pinguïn zelfs een rondje. Benieuwd hoe dit werkt? Kom het uitproberen!

Puzzel maken

Een puzzel is leuk om in elkaar te zetten maar het wordt nog leuker als je de puzzel zelf maakt en door iemand anders laat oplossen. Woensdagmiddag 14 augustus maak je in de bibliotheek je eigen puzzel. Puzzel je mee? Van 13.00 tot 17.00 uur.

Peuter voorlezen

Op de donderdagen 18 juli en 1 en 15 augustus wordt voorgelezen aan peuters van 2 tot 4 jaar. Een leuk vertelprogramma van 10.00 tot 10.45 uur met een verhaaltje en een liedje. Kom kijken, luisteren en meezingen. Iedereen is in de zomervakantie van harte welkom in de bibliotheek in Overdie, Van Maerlantstraat 8. Alle activiteiten zijn gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Kijk voor het complete overzicht op www.bibliotheekkennemerwaard.nl.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten