De bouwvakker van Madeline Banks.
De bouwvakker van Madeline Banks. ((Foto: aangeleverd))

'Alkmaarse bouwvakker' in Rijksmuseum

AMSTERDAM/ALKMAAR - Het schilderij ‘De bouwvakker’ van Madeline Banks uit Alkmaar is te zien op de tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' in het Rijksmuseum te Amsterdam. Uit ruim 8000 werken uit 95 landen, is haar werk uitgekozen voor de eindselectie die uit 575 werken bestaat en vanaf 15 juli voor het publiek toegankelijk is.

Madeline is 17 jaar oud en is opgegroeid in New Zeeland. Ze heeft tekenen en schilderen al van jongs af aan heel leuk gevonden. Op haar 11de verhuisde haar familie eind 2013 terug naar Alkmaar. Ze heeft van haar oma een museumjaarkaart gekregen en gaat regelmatig naar het Rijksmuseum. In de eerste maanden van 2019 heeft zij haar vader geportretteerd in haar favoriete materiaal: olieverf. Ze heeft hem afgebeeld zoals hij eruit ziet als hij aan het werk gaat. De houding, lichtval en kleurgebruik is geïnspireerd op de wijze waarop Rembrandt zijn portretten heeft gemaakt.

Het werk van Madeline is van 15 juli tot en met 15 september te zien in het Rijksmuseum. Daar is ook het werk van de 4 finalisten van het tv programma Project Rembrandt te zien, waaronder ‘Het vallende boek’ van de winnaar Sebastiaan Groot uit Egmond aan den Hoef.

Meer informatie via www.rijksmuseum.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten