Historisch Museum Heiloo.
Historisch Museum Heiloo. ((Foto: Josta de Graaf-Gieltjes))

Kunst in Herinnering in Historisch Museum Heiloo

HEILOO - Een eerbetoon aan overleden kunstenaars. De Historische Vereniging Heiloo heeft in haar museum een nieuwe, speciale tentoonstelling. Het is een eerbetoon aan overleden kunstenaars van Heiloo geworden.

Er wordt werk van overleden kunstenaars van Heiloo geëxposeerd. "Familieleden en vrienden van de kunstenaars hebben zeer positief gereageerd op onze verzoeken en hebben enthousiast meegewerkt aan het tot stand komen van de tentoonstelling. De Historische Vereniging Heiloo is er trots op dat we daardoor een mooi overzicht kunnen geven van de rijkdom aan kunst in het verleden", aldus een woordvoerder namens het museum.

Publicatie

Er is onder andere werk te zien van Joan Praetorius, Jan Dekker, Adriaan Zoon, Martien Bood, Bert Jonk, Cor Heeck, Pac Nieuwpoort, Ineke en Watze Watzema, Kees Melgers, Th. Wertenbroek, Aleide Tomson, Peter Huijzer, Jaap Dekker, Tine Poelsma, Dirk Postma en anderen. In de filmzaal zijn verschillende films te bekijken. Tegelijkertijd met de tentoonstelling is een publicatie over de kunstenaars en hun werk verschenen. Deze publicatie is te koop in het museum.

Verrassende opening

Mevrouw Sandberg-Praetorius opende de tentoonstelling op een verrassende manier. Wat zij daarbij liet zien, is nu voor alle Heilooërs op de openingstijden te bewonderen. De toegang tot het Museum is gratis. Geopend: dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur. Zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. En zoals altijd, staat de koffie klaar.

Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg 464. Heiloo. 

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten