Een ware liefdesgeschiedenis

Auteur/kunstenaar Lucas Dekker.
Auteur/kunstenaar Lucas Dekker. ((Foto: aangeleverd))

ALKMAAR - De debuutroman 'Alberdina 'van Lucas Albert Dekker is bij Uitgeverij Palmslag verschenen! Alberdina voert de lezer mee door een geschiedenis van een jonge, geëmancipeerde vrouw ten tijde van de Eerste Wereldoorlog en speelt zich grotendeels af in Noord- en Zuid-Holland.

Het boek Alberdina vertelt het verhaal van een jonge vrouw, die aan elke vinger een man kan krijgen. Buiten haar schuld belandt ze in de meest afschuwelijke omstandigheden die haar sterke karakter danig op de proef stellen. De lezer wordt meegevoerd van haar tragische jeugd naar een leven in de high society. Tijdens de Eerste Wereldoorlog brengt het haar aan de rand van de afgrond.

The Luckberries

Alberdina is gebaseerd op een familiegeschiedenis, die zich grotendeels in het negentiende-eeuwse Noord-Holland afspeelt, tot in het Duitsland ten tijde van de Eerste Wereldoorlog. Het boek is geschreven door beeldend kunstenaar Lucas, de kleinzoon van Alberdina. De auteur Lucas werd als Lucas Albert Dekker op 8 juni 1946 in Hoorn geboren. Lucas is een uiterst veelzijdig en creatief man. In de jaren '60 -'70 vormde Lucas Dekker met zijn vrouw het beroemde duo 'The Luckberries'. Er werden diverse singles uitbracht. Eind jaren zestig namen ze deel aan het Nationaal Songfestival waar ze als tweede eindigden. De Telegraaf schreef toen dat ze feitelijk eerste hadden moeten worden.

Kunst10Daagse

Lucas studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doceerde dertig jaar aan het middelbaar beroepsonderwijs in Alkmaar en Heerhugowaard. Lucas is een bekend beeldend kunstenaar die schildert en nu ook schrijft. Na zijn pensionering is er een explosie van schilderijen en beelden ontstaan. Deze zijn vooral geïnspireerd door kunstenaars uit het begin van de vorige eeuw, zoals Chagal, Picasso, Schiele en vele anderen. Dit jaar exposeert hij voor de zestiende keer op de Kunst10daagse in Bergen. Met het uitbrengen van de historische roman 'Alberdina' heeft hij zich nu ook op het literaire pad begeven.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten