Kinderen van minima kunnen deze zomer ook naar de kermis.
Kinderen van minima kunnen deze zomer ook naar de kermis. ((Foto: aangeleverd))

Kinderen minima ook naar de kermis

ALKMAAR - Het college van burgemeester en wethouders wil dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de kermis. Ook kinderen uit gezinnen die minder te besteden kunnen deze zomer naar de kermis. Daarom liggen er voor die kinderen van 4 tot en met 17 jaar zes gratis kermismuntjes klaar, waarmee zij net als ieder ander kind naar de Alkmaarse zomerkermis kunnen. De kermis staat van 23 augustus tot en met 1 september in de stad.

In Alkmaar wonen ruim 1683 kinderen van 4 tot en met 17 jaar in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum en die in de gemeente Alkmaar wonen. Het grootste deel van die gezinnen is bij de gemeente geregistreerd en ontvangt automatisch bericht via de Alkmaarpas over de gratis kermismuntjes. Via de Alkmaarpas ontvangen de kinderen een tegoed voor zes kermismuntjes van € 1,50 per stuk. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Het tegoed is vanaf 23 juli zichtbaar.

Ophalen

Met de Alkmaarpas zijn de kermismuntjes op te halen tijdens de reguliere spreekuren van de Alkmaarpas aan de Gedempte Nieuwesloot 50. De spreekuren zijn op dinsdag- en donderdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Ophalen kan tot uiterlijk donderdag 29 augustus en de muntjes kunnen tot en met 31 augustus op de kermis worden uitgegeven. Daarna is er geen mogelijkheid meer om het tegoed in te wisselen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten