Zomerpret in Alkmaar.
Zomerpret in Alkmaar. ((Foto: Igor Yaruta))

Volop zomerpret in Ontmoetingscentrum Zuid-West

ALKMAAR - Met een zwembad, palmbomen en een limonade-cocktailbar kun je rustig spreken van een vakantieparadijs. Ontmoetingscentrum Zuid-West is van 5 tot en met 9 augustus dé locatie voor kinderen en jongeren.

Ontmoetingscentrum Zuid-West is een verscholen pareltje aan het spoor aan Eikelenbergstraat 57. Een houten pand met aansluitend is een omheinde speeltuin, voorzien van diverse speeltoestellen en buitenterras. "Hier gaat het gebeuren", zegt Nick Oudejans, vrijwilliger en mede-organisator van de Kinder Midzomerweek. "Een prachtig feestje voor kinderen die bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen, maar toch een prachtige vakantie-ervaring willen. Kinderen die al op vakantie zijn geweest of binnenkort gaan, zijn natuurlijk ook welkom! Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de entree is slechts één euro. Daar krijg je dan limonade voor en een ijsje. Mooi toch?!"

Nick is een van de vrijwilligers die het ontmoetingscentrum - dat vroeger buurthuis Bloemwijk heette - nieuw leven in blaast. "We bedenken van alles en willen er echt voor de buurt zijn. Ons doel is om de bewoners van het Scharlo tot aan de begraafplaats Westerweg te vermaken met zowel binnen- als buitenactiviteiten. We hebben een verwarmd biljart, dartborden en diverse spellen voor jong en oud. Sinds kort hebben we een goede keuken om maaltijden te bereiden. Hoewel we mondjesmaat beter bezocht worden, moeten we zeker nog groeien. We kunnen veel meer bezoekers aan, dus nodig ik iedereen uit een kijkje bij ons te nemen. Je kunt het centrum trouwens ook afhuren voor kleinschalige (kinder)feestjes en partijen."

Kijk op www.oczuidwest.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten