Glasvezelkabels in Alkmaar.
Glasvezelkabels in Alkmaar. ((Foto: Anko Stoffels))

Spatzuiver beeld door glasvezel

ALKMAAR - Ruim 13.000 woningen in Alkmaar (centrum en zuid) kunnen straks aangesloten worden op een glasvezelverbinding. De verbinding kan grote hoeveelheden data aan en is daarmee toekomstbestendig. Bewoners kunnen zo genieten van een stabiel netwerk, snelle verbindingen en spatzuiver beeld.


Inmiddels is gestart met graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. De eerste bewoners kunnen in september gebruik maken van snel en betrouwbaar internet van KPN, dat bovendien toekomstbestendig is. "Glasvezel is noodzakelijk als we mee willen met de huidige ontwikkelingen en de toenemende behoefte aan een stabiel netwerk dat grote hoeveelheden data kan verwerken", legt Bart Mulders, directeur monteurs bij KPN, uit. "We willen tegelijkertijd games spelen, een video in hoge kwaliteit uploaden, beeldbellen en online muziek luisteren. En alles zonder haperingen of kwaliteitsverlies. Als de vraag naar data in de toekomst toeneemt, kan de snelheid van glasvezel meegroeien."
Ambitie Momenteel telt Nederland ruim 2,4 miljoen glasvezelaansluitingen. Er moeten nieuwe kabels van de straat naar de meterkast van de consument gelegd worden. Dat beeld is zichtbaar in Alkmaar. Daar is vorige week begonnen met graafwerkzaamheden.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Via de wekelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van alles wat er in Alkmaar gebeurt, leuke evenementen en diverse winacties.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een weekendje weg!

De Rodi Alkmaar nieuwsbrief:

* verplicht veld

Meer berichten