Martijn Wokke, Petra Buwalda, Ellen Hermans en  Jorick van Gemert van Lions Club Alkmaar.
Martijn Wokke, Petra Buwalda, Ellen Hermans en Jorick van Gemert van Lions Club Alkmaar. ((Foto: VINCENT DE VRIES))

'Wij zijn Lions Club Alkmaar'

ALKMAAR – Ze zijn jong, barsten van de energie en bij alle leden staat de gedachte 'We serve' centraal. De Lions Club Alkmaar is opgericht in 1960 en bestaat anno 2019 uit Ellen Hermens, Ian van Adelberg, Ilse Ketzer, Iris Zeijlemaker - in 't Veld, Jocelyne Tophoff, Jorick van Gemert, Loek Dingerdis, Martijn Wokke, Nathalie Menke, Petra Buwalda en Sijbrand Noome. Maar wie zijn deze leden precies en waar staat de Lions Club Alkmaar voor? We vragen het Ian Adelberg en Jorick van Gemert, voorzitter van de Lions Club Alkmaar en commissielid Lichtjesavond, beiden sinds 2015 lid van Lions Club Alkmaar.

Lions is toch zo'n club van oudere, sigaar rokende mannen die het maatschappelijk allemaal gemaakt hebben? Jorick: "Dat hoor ik wel vaker, maar onze club heeft in 2012 radicaal het roer omgegooid door een nieuwe club op te richten dat bestaat uit jonge en enthousiaste mensen die de gedachte ´We serve´ van de Lions onderschrijven en daarmee een groot maatschappelijk belang dienen. De Lions is een internationale organisatie met het motto 'We serve'. Met dit uitgangspunt proberen Lions Clubs oplossingen te vinden voor problemen in de samenleving. Internationaal zet Lions zich onder meer in voor bijvoorbeeld het terugdringen van diabetes en ondersteuning van scholen en ziekenhuizen. Lokale Lions Clubs richten zich meer op het creëren van mogelijkheden voor kansarme kinderen, het organiseren en begeleiden van vakanties voor zieken en gehandicapten en financiële ondersteuning van goede doelen. Steeds meer plaatselijke organisaties doen een beroep op de Lionsclub in hun omgeving voor immateriële en materiële hulp. Naast persoonlijke inzet organiseren Lions de meest uiteenlopende activiteiten om fondsen te werven. Onze leden zetten zich meerdere malen per jaar in om mensen en hulpbehoevende organisaties in onze omgeving te ondersteunen. Dit doen we door ons netwerk beschikbaar te stellen en letterlijk de handen uit de mouwen te steken!"

Activiteiten Lions

Ian: "We kiezen zorgvuldig voor een heel diverse mix van mooie initiatieven zoals:

Inzamelactie DE-punten voor pakken koffie, daarmee konden we een geweldige donatie doen aan onze lokale voedselbanken.

Klusdag voor stichting Present.

Complete high tea voor de kwetsbare bewoners van zorgcentrum de Vleugels in Alkmaar.

Lichtjesavond Alkmaar, sinds 6 jaar het grootste evenement is dat georganiseerd wordt door onze club en waarmee al een flink aantal goede doelen zijn gesteund, zoals stichting Klas op Wielen, Respijthuis en dit jaar stichting Help Elkander. Alle opbrengsten komen ten goede aan deze doelen."

Ian vertelt verder dat bij de Lions Club Alkmaar kameraadschap de basis is voor de belangeloze inzet. "De Lions biedt de mogelijkheden om op een ongedwongen manier contacten op te doen met zeer uiteenlopende mensen en zaken. Dit ervaar ik als een welkome aanvulling op mijn dagelijkse leven, je leert er immers altijd van. Mijn kwaliteiten op alternatieve manieren inzetten geeft een geweldige voldoening".

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten