Het officiële moment van de ondertekening, met links JOGG-ambassadeur Erben Wennemars, in het midden wethouder Pieter Dijkman en rechts Vincent Thijssen van Alkmaar Sport.
Het officiële moment van de ondertekening, met links JOGG-ambassadeur Erben Wennemars, in het midden wethouder Pieter Dijkman en rechts Vincent Thijssen van Alkmaar Sport. ((Foto: Aangeleverd))

Alkmaar tekent Convenant Gezonde Sportevenementen

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar heeft zich woensdag 7 augustus aangesloten bij het Convenant Gezonde Sportevenementen. De ondertekening vond plaats tijdens het EK wielrennen dat van 7 tot en met 11 augustus in de stad plaatsvindt. De gemeente Alkmaar ondertekende het Convenant Gezonde Sportevenementen samen met Alkmaar Sport N.V. en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in aanwezigheid van JOGG-ambassadeur Erben Wennemars.

De gemeente Alkmaar vindt sport en een gezonde leefstijl belangrijk. Om die reden ondertekent de gemeente het Convenant Gezonde Sportevenementen. Het doel van het convenant is om met elkaar een beweging in gang te zetten waardoor sportevenementen en gezonde leefstijl samengaan. Wethouder sport Pieter Dijkman: "Alkmaar werkt al jaren samen met JOGG om jongeren te helpen met hun gezonde leefstijl. We zijn actief naar scholen met bewegingsprogramma's, gezonde schoolkantines en ook door in samenwerking met lokale supermarkten scholieren gezonde voeding aan te bieden. Een gezonde leefstijl verankert zich ook in sporten. Als je van dichtbij die Europese topwielrenners in vliegende vaart voorbij ziet koersen, worden jongeren in Alkmaar hopelijk geïnspireerd om zelf te gaan fietsen. De side-events zijn bedoeld om de drempel zo laag mogelijk te maken, zodat je gewoon zin krijgt om mee te gaan fietsen. Bewegen is gezond. Als je er jong mee begint is dat een investering voor later."

Nationaal Preventieakkoord
Het Convenant Gezonde Sportevenementen is een van de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. In december ondertekenden de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht, sportmarketingbureaus, NOC*NSF en JOGG het Convenant Gezonde Sportevenementen. In eerste instantie zetten de ondertekenaars van het Convenant Gezonde Sportevenementen in op het stimuleren van gezonde voedingskeuzes en sportsponsoring bij sportevenementen gericht op kinderen tot en met twaalf jaar. Gemeenten nemen gezonde sportevenementen op in hun beleid of subsidieregelingen.

Marjon Bachra, directeur van JOGG: "Een gezondere sportomgeving voor kinderen krijgt steeds meer aandacht, sportevenementen spelen hierbij een belangrijke rol. De gemeente Alkmaar laat met de ondertekening van het Convenant Gezonde Sportevenementen zien een voorloper te zijn op dit gebied."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten