Wandeling in het Park de Rekerhout

Algemeen
De kruidentuin.
De kruidentuin. (Foto: Paul Bannink)

ALKMAAR - Het IVN verzorgt zondagochtend 25 augustus een wandeling door het prachtige park de Rekerhout. De zomer is in volle gang en dat is goed zichtbaar.

Overal zijn bloeiende bloemen te zien, niet alleen in de unieke kruidentuin maar ook in het moerasgedeelte. Dat er zo'n mooi park met allerlei prachtige bomen en planten midden in een woonwijk ligt is bij velen nog steeds niet bekend. Wat doet een zomerstorm en een regenachtige zomer met de natuur in het park? Vergeet ook niet dat het een goed dagvlinderjaar is, zo vliegen nu heel veel soorten vlinders, zoals de Dagpauwoog, Distelvlinder en de Vanessa Atalanta in het park rond, kom maar kijken in de vlindertuin. Altijd al eens onder begeleiding van een gids het park willen bezoeken? Zorg dan om 10.00 uur aanwezig te zijn. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en start vanaf de kinderboerderij.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis mee. Voor informatie, bel naar 0614171864 of kijk op de website IVNNKL.nl