(Foto: Ed van de Pol)

Alkmaar Culinair Plaza klaar voor tweede ronde in De Hout

ALKMAAR - Lars Cramer zijn handen jeuken. De kersverse voorzitter van Alkmaar Culinair Plaza (ACP) zit barstensvol energie om alles klaar te maken voor het culinaire hoogtepunt van het jaar. Vorig jaar was het nog spannend of de nieuwe plek in de Alkmaarder Hout zou bevallen, maar het bleek een toplocatie voor bezoekers en ondernemers tussen het monumentale groen in Nederlands oudste stadspark. De basis stond vorig jaar als een huis, dus de komende editie op 6, 7 en 8 september is vooral kwestie van verfijning.

"Het was al fraai, maar wordt nóg mooier", weet Lars Cramer. "Hoewel alles nieuw was vorig jaar, bleek de verhuizing naar De Hout een schot in de roos. Een heerlijk sfeertje in een prachtige setting met de fraaie tenten van Intertent, de houten vlonders op het gras en de vuurkorven. Het was gewoon een geweldige ervaring. Dit jaar verfijnen we onder meer het licht en geluid. Met lichteffecten kunnen we nóg meer sfeer creëren en het geluid wordt ten opzichte van vorig jaar verbeterd. Dat was niet overal goed hoorbaar, dus daar wordt aan gewerkt. In eerste instantie waren we helemaal niet blij met de gedwongen verhuizing; ACP en het Waagplein waren toch min of meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar de verhuizing heeft ons goed gedaan, het zorgde voor nieuwe energie omdat we het wiel opnieuw moesten uitvinden en daar word je als organisatie alleen maar sterker van. Met De Koning en Roberto hebben we ook dit jaar een paar interessante, nieuwe deelnemers. Het wordt dus weer smullen. Over smullen gesproken. We hebben dit jaar ook het nodige entertainment op het programma staan. Zaterdagavond komt de bekende illusionist Victor Mids en treedt Kim de Boer op, dat wordt een ingetogen concert, ondersteund met alleen piano. Past helemaal bij de relaxte parksfeer in De Hout."

Goede doelen

Het culinaire festijn is ooit bedacht om geld in te zamelen voor regionale goede doelen en dat is nog steeds zo. "Vorig jaar hebben we onze hoofdsponsors een keuze laten maken voor de goede doelen die wij steunen. Dat doen we dit jaar weer zo. Die blije gezichten als we de cheques uitreiken blijven me bij, dan besef je meteen weer waarom we dit eigenlijk organiseren."

Knallen

Dit jaar is Lars voor het eerst voorzitter van ACP. "Ik voelde me er altijd al verantwoordelijk voor om een goed evenement neer te zetten, maar dit jaar is dat gevoel sterker. Als voorzitter ben je toch het eerste aanspreekpunt en ben je overal bij betrokken. Die druk spoort me alleen maar aan om te knallen met ACP. Wat dat betreft kijk ik uit naar de opbouw, omdat dat een week is waar alle leden alles uit de kast halen. Wanneer alles dan loopt, draait en iedereen met stralende gezichten rondloopt denk ik bij mezelf 'zo, dat hebben we weer mooi geflikt met elkaar'. Kijk voor alle informatie op www.alkmaarculinairplaza.nl of volg de Facebookpagina van het culinaire evenement.

Gratis kaarten 

Wil jij met drie vrienden gratis naar Alkmaar Culinair Plaza? Like dan de Facebookpagina Rodi Alkmaar en tag onder dit artikel op Facebook de drie vrienden met wie jij culinair wil genieten en vertel ons waarom.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten