Creatieve middag voor senioren.
Creatieve middag voor senioren. ((Foto: Pexels))

Creatieve middag De Alkenhorst

ALKMAAR - Speciaal voor senioren die graag anderen ontmoeten, vinden in de huiskamer van De Alkenhorst (Schelfhoutlaan 4 - De Hoef) elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur creatieve en muzikale bijeenkomsten plaats.

Tijdens de middagen kunnen zij herontdekken waar hun interesses op het creatieve en muzikale vlak liggen en daarmee samen aan de slag gaan. Niets ligt vast en ook het doen van spelletjes past in de opzet van de middagen. Opgave hoeft niet. Iedereen is welkom.

De creatieve en muzikale middagen maken deel uit van Buurten in De Hoef, wat een gezamenlijk project is van de bewonersonderneming De Alkenhorst en WonenPlus Alkmaar. Het doel van dit project is om senioren, die daar behoefte aan hebben, met elkaar in contact te brengen. In een aparte sfeervolle huiskamer wordt wekelijks samen gekookt en gegeten, kunnen senioren elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten opzetten.

Filmmiddag

Ook is er een maandelijkse filmmiddag. Senioren die moeite hebben om de stap naar de huiskamer of activiteit te zetten, kunnen een beroep op een vrijwilliger doen. De vrijwilliger onderzoekt samen met de senior waar zijn behoeften en wensen liggen en welke stappen gezet kunnen te worden om deze te realiseren.

De creatieve en muzikale contactmiddagen zijn een welkome aanvulling op het brede palet van activiteiten om senioren met elkaar in contact te brengen. Senioren die deel willen nemen aan activiteiten of als vrijwilliger een bijdrage willen leveren, kunnen contact opnemen met Wim van Veen, 06 85257466. Maar gewoon even langskomen kan natuurlijk ook. Elke woensdagmiddag is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een vrijwilliger in de huiskamer aanwezig voor vragen.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten